Повідомленнями ЗМІ щодо випадків захворювання рото-вірусною інфекцією через вживання продуктів дитячої молочної кухні у Донецьку викликало схвилювання і в інших містах.
Раніше таких кухонь було багато, відтепер їх залишилося дуже мало. Наше місто в числі тих, хто таку кухню має. «Це хороша справа. Адже мами можуть отримати там і дитячі молочні суміші, і молоко з Агроцеху «Жовторічанський», готуються каші. Але, на жаль, якщо молоко і каші проходять подвійну термічну обробку (тобто на 100% можна сказати, що продукція доброякісна), то кефір та сир – це небезпечна продукція, оскільки виготовляється вручну, тобто є залежність від людського фактора», – розповів головний лікар СЕС Віктор Ізергін. За його словами, раз на 10 днів санепідемстанція здійснює перевірки молочної кухні у нашому місті.
24 березня при плановому обстеженні продукції кухні у сирі було виявлено патогенний стафілокок. В результаті було призупинено роботу молочної кухні, а після здійснення усіх необхідних заходів та триразового відбору пробних партій СЕС надала дозвіл на продовження роботи.
Людмила Новошевська, ИА «Имеется мнение»