Перевірили молочну кухню

Повідомленнями ЗМІ щодо випадків захворювання рото-вірусною інфекцією через вживання продуктів дитячої молочної кухні у Донецьку викликало схвилювання і в інших містах.

Раніше таких кухонь було багато, відтепер їх залишилося дуже мало. Наше місто в числі тих, хто таку кухню має. «Це хороша справа. Адже мами можуть отримати там і дитячі молочні суміші, і молоко з Агроцеху «Жовторічанський», готуються каші. Але, на жаль, якщо молоко і каші проходять подвійну термічну обробку (тобто на 100% можна сказати, що продукція доброякісна), то кефір та сир – це небезпечна продукція, оскільки виготовляється вручну, тобто є залежність від людського фактора», – розповів головний лікар СЕС Віктор Ізергін. За його словами, раз на 10 днів санепідемстанція здійснює перевірки молочної кухні у нашому місті.

24 березня при плановому обстеженні продукції кухні у сирі було виявлено патогенний стафілокок. В результаті було призупинено роботу молочної кухні, а після здійснення усіх необхідних заходів та триразового відбору пробних партій СЕС надала дозвіл на продовження роботи.

Людмила Новошевська, ИА «Имеется мнение»

/2011/04/16/pereviryly-molochnu-kuhnju/

Подпишитесь на наши социальные сети Telegram, Facebook, Instagram

Опубликовал(а)А. Баженова
Главный редактор сайта "Имеется Мнение".
Предыдущая запись
Имеется мнение. Пользователи online
Следующая запись
Пенсійний фонд провів зустріч з питань пенсійного реформування серед мешканців міста
Добавить комментарий
Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *